Er zijn zeer veel verschillende inspanningsprotocollen. Zo zijn er protocollen waarbij er in blokken van 3 minuten wordt gefietst waarbij de weestand steeds met 35 watt wordt verhoogd, maar ook protocollen waarbij binnen 8 tot 12 minuten de maximale inspanning al wordt bereikt. Move-Support werkt met ademgasanalyse apparatuur. Dat betekent dat er continu wordt gemeten wat er in het lichaam gebeurd. Wanneer een vloeiend en langzaam oplopend protocol wordt gebruikt, kan een betrouwbaar beeld verkregen worden van de inspanningszones en het effect van inspanning op het lichaam. Hierdoor kunnen zowel de hartslagzones als de wattage zones nauwkeurig worden bepaald. Dit betekent wel dat een fietsprotocol soms langer duurt dan bij bijvoorbeeld de sportarts. Reken op 20 tot maximaal 35 minuten afhankelijk van jouw conditie niveau. Het voordeel is wel dat je nauwkeurige en betrouwbare resultaten meekrijgt!

Welk testprotocol wordt gebruikt?

Move-Support.nl - info@move-support.nl - T 06 211 077 56 - Privacy Combi deal 2 testen binnen 6 maanden €30 korting Trainingsschema’s Artikelen Hardloopanalyse Trainen op Vermogen
© D.A. van Schaik Move-Support

Een langzaam oplopend

protocol is het meest

betrouwbaar.

Er zijn zeer veel verschillende inspanningsprotocollen. Zo zijn er protocollen waarbij er in blokken van 3 minuten wordt gefietst waarbij de weestand steeds met 35 watt wordt verhoogd, maar ook protocollen waarbij binnen 8 tot 12 minuten de maximale inspanning al wordt bereikt. Move-Support werkt met ademgasanalyse apparatuur. Dat betekent dat er continu wordt gemeten wat er in het lichaam gebeurd. Wanneer een vloeiend en langzaam oplopend protocol wordt gebruikt, kan een betrouwbaart beeld gekregen worden van de inspanningszones en het effect van inspanning op het lichaam. Hierdoor kunnen zowel de hartslagzones als de wattage zones nauwkeurig worden bepaald. Dit betekent wel dat een fietsprotocol soms langer duurt dan bij bijvoorbeeld de sportarts. Reken op 20 tot maximaal 35 minuten afhankelijk van jouw conditie niveau. Het voordeel is wel dat je nauwkeurige en betrouwbare resultaten meekrijgt!
MOVE-SUPPORT Inspanningstesten & trainingsadvies
MOVE-SUPPORT Inspanningstesten & Trainingsadvies

Welk test

protocol?